Back to home Menu

Ocedo breidt Cloud Solutions voor automatiseren vestigingsnetwerken uit

August 29, 2015 - Posted in Media Report by Sandra Grözinger

Ocedo, de Secure Automated Network-oplossing uit het portfolio van distributeur Contec, heeft een nieuwe lijn van switches gelanceerd. Deze aanvulling maakt de huidige geautomatiseerde netwerkoplossing, bestaande uit gateways en access points, compleet. Ocedo stelt organisaties in staat om, via de cloud, de netwerkinfrastructuur van hoofd- en nevenvestigingen volledig te automatiseren.

Kostbare en foutgevoelige configuratie van alle individuele appliances is hierdoor niet langer nodig. Ocedo switches zijn uitgerust met geavanceerde features die het voor it-beheerders mogelijk maken om gedistribueerde LAN- en WIFI-infrastructuren efficiënt te ontwerpen, uit te rollen en te bedienen:

  • Zero-Touch Provisioning – waar voorheen een onsite netwerkbeheerder vereist was voor configuraties, kan ook niet-technisch personeel met Ocedo snel een switch installeren.
  • Port Visibility – zicht op alle switchpoorten en verbonden devices zorgt voor een up-to-date inventarisatie van het netwerk.
  • Dynamic Zoning – policy-gebaseerde scheiding van LAN- en WIFI-gebruikers wordt op alle vestigingen dynamisch afgedwongen.
  • Virtual Wire – waar eerder meerdere stappen nodig waren om toegang te krijgen tot netwerkzones op afstand, werkt men dankzij Virtual Wire net zo snel en efficiënt als op de hoofdlocatie.
  • Gast en BYOD Ready – controle over alle bestaande en nieuwe devices (draadloos en bekabeld) binnen een netwerk, door gebruik te maken van captive portals en gebruikers die zichzelf aanmelden.
  • Cloud Stacking – poort en VLAN management binnen de gehele organisatie alsof er gewerkt wordt met een enkele switch.
  • Auto Trunking – trunk ports tussen Ocedo appliances configureren zichzelf, waardoor VLAN configuratiefouten worden voorkomen.
  • Geluidsarm – Ocedo switches zijn ontworpen om geruisloos te functioneren in een kantooromgeving.

Compleet assortiment – om aan de behoeften van zowel kleine als grote bedrijven te voldoen, biedt Ocedo 12- 24- en 48-poorts switchmodellen. Al deze uitvoeringen zijn geschikt voor PoE+.
“Tot nu toe is de IT-industrie enkel gefocust geweest op het leveren van de voordelen van software defined networking voor data center switching,” aldus Jan Hichert, medeoprichter en CEO van Ocedo. “Vanaf nu maakt Ocedo modern netwerken gebruiksvriendelijk voor IT-beheerders die verantwoordelijk zijn voor gedistribueerde LAN- en WIFI-netwerkinfrastructuren”.

Ocedo biedt een efficiënte manier om ondernemingen met nevenvestigingen te verbinden. Mede door gebruik te maken van Software Defined WAN Technology maakt Ocedo het voor IT-beheerders mogelijk om netwerken van nevenvestigingen te automatiseren vanuit de cloud. Deze oplossing maakt ook hybrid WAN, gast en BYOD toegang, veilige internettoegang, cloud connectivity en network functions virtualization (NFV) mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>